Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

{ΑΝΑΛΥΣΗ -ΕΡΕΥΝΑ } Τα αληθινά και βαθύτερα αίτια της βαθιάς κρίσης στις ΗΠΑ την επομένη των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020

EDITORIAL / Slider / X-FILES / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΘΕΜΑ Ι / 17 Νοεμβρίου 2020

QVO VANDIS AMERICA ? 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, (5ο) ΦΑΚΕΛΟΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ 2020

Άλλο ο Άνθρωπος  και άλλο ο επιχειρηματίας Donald Trump.

Δυο διαφορετικές εικόνες. Δυο διαφορετικοί κόσμοι.  Πολλές επί μέρους αναλύσεις και προσεγγίσεις.

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump arrives for a photo opportunity with sheriffs from across the country on the South Lawn of the White House in Washington, U.S., September 26, 2019. REUTERS/Erin Scott/File Photo

Άλλο ο επιχειρηματίας Donald Trump. Και εντελώς άλλο ο Άνθρωπος Donald Trump. Ο άνθρωπος Donald Trump ενέχει και εμπεριέχει και άλλες πολλές και ιδιαίτερες  ιδιότητες. Πολλές και διαφορετικές ίσως και άγνωστες ευαίσθητες πτυχές του Προσώπου,   μα πάνω από όλα αυτή την Μια και καθοριστική για τον Αμερικανό που δεν είναι άλλη από την ιδιότητα του Οικογενειάρχη.  Όχι όμως  ο Donald Trump δεν ήταν ποτέ ούτε και ανήκε ιδιοσγκρασιακά σε αυτό  το μοντέλο του γνωστού Αμερικανού καθιερωμένου παραδοσιακού οικογενειάρχη που ζει και βιώνει με πάθος και ιερό σεβασμό αξίες όπως η Οικογένεια. Η Πίστη στον Θεό και η  αγάπη εως αυτοθυσίας για την Πατρίδα. Αξίες και ιδανικά που είχαν αρχίσει να θολώνουν στο διάβα της παγκοσμιοποίησης τις τελευταίες δεκαετίες  καθώς το θυελώδες πέρασμα της στην καθημερινότητα του άλλοτε μπήκε βίαια(11ης Σεπτεμβρίου) και άλλοτε αργά αλλά σταθερά μέσα από το Hollywood… την  TV, και τον οικογενειακό SINEMA.    Πολιτικός δεν ήταν δεν θα γίνει! Δεν θέλει να γίνει! Απεχθάνεται τους πολιτικούς! Τους καταγγέλει διαρκώς και μονίμως από το 2016 αλλά και παλαιότερα με δημόσιες τοποθετήσεις του στον δημόσιο βίο των ΗΠΑ, τον κόσμο  του επιχειρείν  ( business is business  ), του θεαμάτος    και  φυσικά  του διεθνούς jet set από όπου αντλούσε τις συνοδούς και ενίοτε συντρόφους ή και partners με προγαμιαία συμβόλαια.

Ο Donald Trump σίγουρα δεν αποτελεί  πρότυπο  Οικογενειάρχη.  Δεν είναι ούτε εκείνο το πρότυπο οικογενειάρχη για τον Αμερικανό.  Το αρχέτυπο του, στο οικογενειακό του δένδρο δεν ευνοεί τέτοιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις. Η πολυδαίδαλη και πολυκήμαντη ζωή του δεν έχει τέτοια στοιχεία. Δηλ. μια παραδοσιακή οικογένεια. Με τον πατέρα (Πατριάρχη) ή αντίστοιχα  έστω ένα πρότυπο μιας μητριαρχικής οικογένειας. Ο ίδιος ο Trump, κατά περίπτωση   περιγράφει, αποσπασματικά μεν αλλά το κάνει δίνει στοιχεία για την ζωή και  την πολυτάραχη  βιογραφία του  στα βιβλία του την διαδρομή του και εκεί εξηγούνται πολλά για τον χαρακτήρα και τα πρότυπα που τον διαμόρφωσαν. Δεν κάνουμε όμως εδώ το ψυχολογικό profile του Donald Trump που και εδώ αν παρατηρήσει κάποιος ερευνητής στην πρώτη εικόνα σχεδόν υπάρχει ομοφωνία -πράγμα σπάνιο για τέτοια πορτραίτα πόσο μάλλον πολύ ιδιαίτερων χαρακτήρων –  ( see 1  , see 2 , see 3 , see 4 ) αλλά και εδώ σε πολλές των περιπτώσεων οι απόψεις δικαίως διϋστανται ακριβώς γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό Πρόσωπο με τις όποιες -θετικές ή αρνητικές – εμπειρίες του στην ζωή.  Και συνεχίζω την προσέγγιση μου περί του Αμερικανού  «οικογενειάρχη».

Εδώ μια αναγκαία επισήμανση διευκρίνηση.  Προσοχή δεν εννοώ ούτε  τον Αμερικανό παραδοσιακό οικογενειάρχη της Νέας Υόρκης.  Που και αυτός διαφέρει από τον μέσο Αμερικανό των μεγάλων αχανών Αμερικανικών γεωργικών ή αστικών  Πολιτειών των ΗΠΑ.

Ο Donald Trump που ζει και επιχιρεί στην Νέα Υόρκη  και  που στεγάζει, όχι τυχαία τον ουρανοξύστη του, στην 5η Λεωφόρο,   από όπου έχουν περάσει 100αδες πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές για να ζητήσουν την οικονομική ενίσχυση του Donald Trump. Επί 10αετιες τώρα. Γνωρίζει πολύ καλά το σύστημα. Εκ των έσω..Ξέρει επίσης πολύ καλά τον βρόμικο και ανήθικο λαμπερό κόσμο των  MEDIA.

Υπήρξε άλλωστε το κακομαθημένο παιδί τους που έδινε πρωτοσέλιδα με την άταχτη ζωή του. Την άσταση και πολυτάραχη προσωπική  ζωή του. Υπήρξε για δυο και πλέον 10ετιες το αγαπημένο τους θέμα. Πλήρωνε  πολύ καλά! Για όλα. Πληρώνει για όλα! Τα αμερικναικά MEDIA τα έχει χρυσοπληρώσει. Ξέρει την αχίλειο πτέρνα τους.  γνωρίζει τα αδύνατα σημεία τους. τα βλέπει κάθε πρωί στο κινητό τους με την κίνηση και διακύμανση των μετοχών τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στα χρηματηστήτια της Ευρώπη. Επομένως ξέρει άριστα μια σκληρή και πικρή αλήθεια και έχει πληρώσει αδρά για να την μάθει. Να την βιώσει. Ότι όλα πληρώνονται. Και όλα εδώ πληρώνονται. Αυτό είναι ένα μοτο που δεν ξεχνά από τα παιδικά του χρόνια και τα βιώατα του.

Αυτό  είναι το σύστημα στις ΗΠΑ. Πληρώνεις για όλα! Πληρώνεις και τους πολιτικούς!  Για αυτό και έχει την δυνατότητα να ξέρει από μέσα ίσως όσο λίγοι το αμερικάνικο σύστημα το οποίο και καταγγέλει ως διεφθαρμένο. Το έκανε εξ αρχής. Και αυτή είναι η δύναμη του!  Όχι απλώς η σε επίπεδο ρητορικής και καταγγελτικού λόγου το διεφθαρμένο παγκόσμιο σύστημα, αλλά επειδή  ο ίδιος το έχει ζήσει. Το έχει υπηρετήσει. Άριστα. Με συνέπεια. Ήξερε που και σε ποοιον θα απευθυνθεί αν ήθελε κάποια διαευκόλυνση για τις πολιτείες που έχτιζε. Γνωρίζει καλά τα κατατατόπια και τις δαιδαλώδεις διαδρομές για να αποφύγει τα δύχτια του νόμου. Ξέρει τους ανθρώπους που πλήρωσε και πληρώνει. Το σύστημα  το έχει βιώσει μέσα από τις συνεχείς δικαστικές διαμάχες του με το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Μέσα από τις συγκρούσεις  του με  αμερικανικούς  τραπεζικούς   κολοσούς. Ξέρει τους  ενδιάμεσους. Ξέρει τους μπροστινούς frond man.

Η δύναμη από την οποία αντλεί μέσα από τους απλούς Αμερικανούς και δεν είναι μόνον  οι καταγεγραμμένοι 71.000.000  Αμερικανοί Πολίτες που μπήκαν στην διαδικασία και πήγαν και τον ψήφισαν.  Σας διαβεβαιώ είναι κατά πολύ περισσότεροι. Η διαβεβαίωση στηρίζεται στην πολύχρονη βιωματική  εμπειρία της ζωής μου στις ΗΠΑ και η καθημερινή τριβή μου με τον δημόσιο αμερικανικό γίγνεσθαι.  Ο Donald Trump σχεδόν κρατά πολύ  γερά τα κλειδιά της καρδιάς των Αμερικανών και δεν είναι ούτε υπερβολή ούτε ρητορική αδεία. Είναι η σκληρή πραγματικότητα όπως θα δούμε αναλυτικά και με στοιχεία. Με αριθμούς. {να βλέπετε σχετικά  inks }

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ  ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

Για τον γνωστό γνώριμο οικογενειάρχη στα πέρατα και τα αχανή βάθη της Αμεριικής όπου η καθημερινότητα, όπως και τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ συγκεκριμένα. Πολύ δομημένα. Έστω και με την όποια ρουτίνα τους.  Δηλαδή ο D T δεν έχει καμία αποδοχή στον κλασικό Αμερικανό και την κλασική Αμερικάνικη νοοτροπία με το απογευματινό τραπέζι της οικογένειας. Το κυριακάτικο γιορτινό τραπέζι με τον Παππού (Grand Father)  και την Γιαγιά (Grand Mather). Τα Barbeque. Τα γεννέθλια και τα Sweet-sixteens.  Τις αποφοιτήσεις των παιδιών και άλλες εικόνες που καθορίζουν τις προσλαμβάνουσες και τις εμπειρίες της ζωής τους.  Τον Αμερικανό που θεωρεί ως εθνικοθρησκευτική εορτή την εορτή των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα όπως και το Πάσχα μεγάλες εορτές που αγγίζουν τις ρίζες αυτού του Χριστιανικού λαού κατά βάση.  Ο Donald Trump ανεξαρτήτως της προσωπικής άστατης ζωής του είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος που μετά τον Ρόναλτ Ρήγκαν έστειλε ευχητήρια κάρτα τα χριστούγενα Merry Christmas! Ευχή που εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο από 30 είχε αντικατασταθεί με την γενική ευχή “Happy Holy Days” ύστερα από συνεχείς και μακροχρόνιες προσπάθειες των ιδιοκτητών ισχυρών οικονομικών κέντρων που ελέγχουν την οικονομική εξουσία στις ΗΠΑ. Ο Donald Trump με τον οποίο δεν έχει ξεμπερδέψει το βαθύ κράτος και το παγκοσμιοποιημένο σύστημα με έδρα τις ΗΠΑ μόλις τώρα ξεκινά. Η 21η Ιανουαρίου 2021 είναι η ημέρα εκίνησης του μεγάλου (παγκόσμιου) κινήματος που γιγαντώνεται με την εκλογή του από το 2016 και απελευθερώνει κοινωνικές δυνάμεις σε όλη την δύση εναντίον της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Καλώς η κακώς.

Είναι επομένως  σαφές  πως ο ασταθής και α-πολιτίκ  Donald Trump,    σε αυτές τις τάξεις των Αμερικανών που είναι και η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία ο Donald Trump  «χτύπησε φλέβα».

Το ίδιο συνέβη και με  την τσέπη τους. Στην καθημερινότητα τους με τα άλματα που έκανε η Αμερικανική οικονομία με αύξηση στο 33% . Μια εικόνα θεαματική σε σύγκριση απόλυτων αριθμών -και οι αριθμοί είναι σκληροί  – με το παρελθόν της διακυβέρνησης του Barack Obama και γενικώς την οικονομική διακυβέρνηση των εκάστοτε πολιτικών   στην οικονομία, των Δημοκρατικών. Πολιτικές που ευνοούσαν τους οικονομικούς μετανάστες, ενδεχομένως τους πρόσφυγες, επίης θρησκευτικές μειονότητες και κάθε άλλη μειονότητα  και άλλες κοινωνικές τάξεις αλλά όχι τον κανονικό Αμερικανό. Ο κανονικός Αμερικανός στο Τέξας στην  Πενσυλβάνια και στην Βιρτζίνια και τις άλλες 10αδες αγροτικές πολιτείες, ο Αμερικανός αυτό που έβλεπε σταθερά ήταν  τα taxis (οι φόροι) του  να ανεβαίνουν.  Επομένως,  και κλείνω αυτή την αναγκαία επισήμανση, ο Trump κρίιηκε και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των Αμερικανών κυρίως και πρωτίστως από την τσέπη τους και την οικονομική τους καθημερινότητα και όχι τόσο από το προσωπικό  μοντέλο της δικής του άστατης  οικογένειας.  Επί πλέον εν τάχει να συμπληρώσω ότι εκείνο που διέγειρε την ψήφο των Αμερικανών είναι ότι ενσάρκωνε και ταυτοποιούσε στις νεότερες και προγενέστερες γενιές -γιατί αυτό είναι η Αμερική και το δικό της μεγαλείο είναι το “American Dream”.  Ο Donald Trump πτώχευσε τρεις φορές. Έπεσε. Μάτωσε και ξανά σκηκώθηκε πάλι. Αυτό είναι δεύτερο κλειδί της επιτυχίας  και της διάχυσης του στην ευρύτερη μάζα των Αμερικανών. Γιατί αυτό έχει στο DNA της η Αμερική. Είναι ένα κράτος μεταναστών. Προσφύγων.  Ένα κράτος συγκερασμών και αντιθέσεων μέσα από πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς. Τα περιγράφει γλαφυρά όλα αυτά στο βιβλίο του περί της σύγκρουσης των πολιτισμών ο Samuel P. Huntington Αυτό είναι και το πρόταγμα της παγκοσμιοποίησης. Μόνο που όσο ο απλός  Αμερικανός βίωνε στο πετσί  και την καθημερινότητα του αυτό το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης και της σύγκρουσης των πολιτισμών ως εποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής -του βαθέως Αμερικανικού κράτους  (dep state)  των λεγομένων γραφειοκρατών του State Department – White House – Homeland Security  –    στον κόσμο ολόκληρο, τόσο αποστασιοποιούταν. Και τούτο γιατί απήχε πολύ από τα όνειρα και την δική του καθημερινότητα που είναι απλή. Πολύ απλή. Περίπου σε αδρές γραμμές την περιέγραψα. Οικογένεια. Σπουδές. Πρόοδος. Οικογενειακή γαλήνη. Οικονομική  ευημερία.  Περιουσία.  Πατρίδα.  Σημαία.  Πίστη στον Θεό.  Αυτό όλο το οικοδόμημα άρχισε σταδιακά να καταρρέει εκ των έσω με τους πολέμους. Την εσωτερική αστάθεια τουλάχιστον μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου το οποίο αποτέλεσε ένα shock για τους Αμερικάνους που ως εκείνη την στιγμή ο υπέρ άτρωτος και ανίκητος =πάντα Αμερικναός – ήρωας σχεδόν ημί θεός  τους ήταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Σβατζενέγκερ!  Αυτό όλο η παγκοσμιοποίηση και τα εργαλεία της , με τους πολέμους που επέφερε ο πόλεμος κατά του  «άξονα του κακού» {δόγμα  George Junior  Bush , Donald Rumsfeld , Dick  Cheney 2000-2008} και  κυρίως η  λεγόμενη  Αραβική Άνοιξη.

Μια «άνοιξη»  που απεδείχθη βαρύς και  ασήκωτος χειμώνας για τους Αμερικάνους με τα 100αδες θύματα παιδιά τους στους πολέμους και  τα πεδία των χαμένων μαχών στο Ιράκ στο Αφγανιστάν και αλλού…  Θλιβερή συνέπεια από τα υπόλοιπα στρεβλά αποτελέσματα της κάκιστης διαχείρισης των επί μέρους κρίσεων από απαγωγές, αποκεφαλισμούς  δολοφονίες αξιωματούχων  Αμερικανών κτλ , και πολλά άλλα ακόμα  που είχαν ως αποτέλεσμα μια θλιβερή εικόνα…

Μια εικόνα που τραυμάτισε τον κοινωνικό ιστό της ηγέτιδας δύναμης της δύσης καθώς σταδιακά έχανε κάθε μάχη. Κέρδιζε μόνο στην εικόνα του αντυπωσιασμού αλλά έχανε τα παιδιά της.  Κυρίως ισπανόφωνοι λατινόφρονες δεύτερης γενιάς που κατατάσσονταν στον αμερικανικό  μισθοφορικό στρατό για λίγες χιλιάδες δολάρια… Αποζημιώσεις που και αυτές εν τέλει δεν μπορούσαν να ανταποδώσουν την απώλεια και τον χαμό του αγαπημένου παιδιού τους. Και μετά ο μαραθώνειος για να εισπράξουν την ασφάλεια την σύνταξη και άλλα που περιελάμβανε το συμβόλαιο τους όταν κατατάσσονταν αλλά που στο τέλος εκείνα τα ψιλά γράμματα που συμπλήρωναν στο application για τον αμερικανικό στρατό εν τέλει χάνονταν στο αχανές του λαβύρινθου της γραφειοκρατίας.

Ο Donald Trump σταμάτησε, έστω και  για λίγο  αυτή την εικόνα που πλήγωνε την αμερικανική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια. Από τον πόλεμο του βιετινάμ καθώς απέσυρε μεγάλο μέρος των αμερικανικών δυνάμεων σε πολλά σημεία του πλανήτη. Απέσυρε τις αμερικανικές δυνάμεις από πολλές καυτές διακευκαμένες  ζώνες στον κόσμο. Αυτή η πολιτική απόφαση πέρα από τους  προσωπικούς πόντους που του προσέδωσε, στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας,  μείωσε σοβαρά  και τις γενικές  στρατιτωτικές  δαπάνες των ΗΠΑ.

Η εικόνα από την βουβή επιστροφή των θυμάτων και ότι είχε απομείνει από την νεκρή σωρό τους στους οικείους τους μαζί με την αστερόεζα και μια επιταγή,  άλλαζε…. Σταδικά. Αλλά σταθερά.    Ακόμα χειρότερα;  Σταμάτησε η παραγωγή και αναπαραγωγή στα ανθρώπινα ζόμπι που επέστρεφαν ζωντανοί -νεκροί, από τους πολέμους,   ξεχασμένα ανθρώπινα απομεινάρια σε κάποια κυβερνητικά  κτήρια φαντάσματα που ούτε και στους δορυφόρους δεν εμφανίζονται.

Μια εικόνα που και εμένα προσωπικά με χάραξε από τα πρώτα μου χρόνια στις ΗΠΑ από   το 1995 που σχεδόν πρωτοπήγα –  ήταν η φοβερή και συγκλονιστική στιγμή για την κάθε Αμερικανική  οικογένεια  όταν τα γνωστά μαύρα αυτοκίνητα σταματούσαν έξω από τα σπίτια τους για να φέρουν το κακό μήνημα. Την αστερόεζα διπλωμένη. Το  check της αποζημίωσης για το νεκρό παιδί τους μαζί με  τα έγγραφα της γραφειοκρατικής διαδικασίας για την ασφαλιστική αποζημίωση ή την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που και αυτή λόγω της γενικής οικονομικής πολιτικής ασθενούσε βαρέως καθώς τα ποσά αποζημίωσης και ιατροφαραμευτικής περίθλαλψης αναντίστοιχα μπροστά την απώλεια ή τον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού τους. Το παιδί τους που στην καλύτερη των περιπτώσεων αν δεν έμενε σακάτικο θα καταντούσε ένα zombie χαμένο και ξεχασμένο σε κάποια πολιτεία φαντασμα για τέτοια ανθρώπινα ράκη. Πολιτείες και νοσοκομεία σχεδόν αόρατα και στο google map.. κτήρια και εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αποκλειστικά και μόνον τα απομεινάρια της ζωής όλων αυτών των χιλιάδων παιδιών της Αμερικής. Παιδιά κυρίως ΛατινοΑμερικανών. ΑφροΑμερικανών.  Αυτά τα παιδιά ο Donald Trump άρχισε να τα επιστρέφει στα σπίτια τους από τα διάφορα κόκκινα σημεία του πλανήτη  που  τα είχε στείλει η παγκοσμιοποίηση! Αυτό είναι το δεύτερο κλειδί της επιτυχίας του Donald Trump στις τάξεις των Αμερικανών. Επέστρεφε πίσω τα παιδιά τους από τα διάφορα καυτά σημεία.

Αυτή όλη η κατάσταση επέφερε απώλεια κερδών από τις μεγάλες πολυεθνικές των όπλων. Τις πολυεθνικές των ασφαλιστικών καθώς με κάθε στρατιώτη πακέτο πάει η κοινωνική, ιατροφαρμακευτική  και συνταξιοδοτική  ασφάλιση του. Τεράστια ποσά που αντλούνταν σε μόνιμη βάση από τα ομοσπονδιακά ταμεία και τώρα χάνονταν. Με την πολιτική του Donald Trump  χάθηκαν αμύθητα ποσά από τα ταμεία 10αδων πολυεθνικών και παρπαλληλων και παράπλευρων  100αδων συνδεδεμένων  εταιριών(εργολαβίες υπεργολαβίες κτλ).

Επομένως, ο πόλεμος συμφερόντων για 100αδες δις είναι αδυσώπητος. Λυσαλαίος. Μανιώδης.  Η απώλεια κερδών τεράστια.  Και ο πόλεμος μόλις άρχισε.     Συνεχίζεται….   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ  (ΑΜΕΣΩΣ ) ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ1  –   2  –  3  –   –  5






Alexandros Stafanopoulos




Previous Post

Donald Trump: Τι εκφράζει η επιλογή του Αμερικανικού λαού;

Next Post

Αυτά που ζούμε(...) και αυτά που έρχονται... το 2021





0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Donald Trump: Τι εκφράζει η επιλογή του Αμερικανικού λαού;

{ QVO VANDIS AMERICA ? } ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, (4ο) ΦΑΚΕΛΟΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ 2020 Πριν...

16 November 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία