Γιατί οφείλει και υποχρεούται να αναθεωρήσει η Ελλάδα την γενική εξωτερική της πολιτική;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ / ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟΝ
Γιατί τα ανέφερα όλα τούτα εισαγωγικά σε τούτο το πρώτο της χρονιάς του 2020 σημείωμα μου;
Για να σημειώσω, κάτι ουσιώδες και σημαντικό, και με αυτό να ανοίξω την δημόσια συζήτηση, και τον διάλογο, με αφορμή όσα διαδραματίχονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων για εμάς χωρίς εμάς! Λαμβάνοντας αφορμή σε αντιδιαστολή με όσα προ ανέφερα για τον ιστορικό Λαού του Ισραήλ, συγκρητικά πάντα με την μαρτυρική ιστορική 6ακις χιλιόχρονη πορεία του Ελληνικού Έθνους.
Αλήθειες που κατατίθενται με αφορμή αφενός, τα όσα βλέπουμε και παρακολουθούμε να διαδραματίζονται, ως θεατές και παρατηρητές, να έρχονται με ραγδαία ταχύτητα! Ταχύτητα τέτοια και τόση που σε λίγο δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε.
Ακούγαμε 10ετιες τώρα μετά τα Ίμια για την προκλητικότητα της Τουρκίας και τε μεγάλα εθνικά σχέδια που είχαν καταστρωθεί από κοινού με τον Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν και τους μαθητές του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με τα υπέρ δίκτυα που έστησε μέσω σχολείο, σχέδιο που άρχισε να υλοποιεί ο τελευταίος των μαθητών του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και εις τον οποίον μάλιστα ούτε καν υπήρχε η σκέψη να λάβει το «δακτυλίδι της εξουσίας» για το μεγάλο Ιερό χαλιφάτο για το οποίο δούλευε και εργάζεται ανύστακτως ο Ιμάμης Γκιουλέν, στο πλαίσιο του Παντουρκισμού και ελέγχου του Ισλάμ εξ ου και μέγιστη ιερή διαμάχη Σουνιτών Σιητών αιώνες τώρα.
Γεγονότα που θα εντείνουν την ένταση στην περιοχή μας νοτιοαντολικά της Κρήτης και όχι μόνον, σε λίγο θα αρχίσει η έκρηξη και στα Βαλκάνια, ετοιμάζεται(…) μελετείστε λίγο και θα δείτε… Ένταση που αυξάνεται λεπτό το λεπτό με συνεχείς και επιτυχυνόμενους ρυθμούς. Όλα τούτα που βλέπουμε να διαδραματίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και θα έρθουν και άλλα πολλά μέχρι τα τέλη του 2023, που εν τοις πράγμασι θα έχει διαλυθεί και τυπικά η συνθήκη της Λωζάνης, και όσες άλλες συνδέονται με αυτή την συνθήκη {ρίξετε μια ματιά στην ιστορία εκείνων των γεγονότων } και θα αντιληφθείτε τι περιγράφω. Προς Θεού όχι δίκης προφητείας ΦΕΥ(!) και μακριά από εμάς τούτες οι σκέψεις και παρόμοιες, αν μη τι άλλο επικίνδυνες γραφικότητες καθώς όταν δεν αντλούνται από μυστηριακή και Ευχαριστιακή Ζωή, τότε ναι όλα αυτά που εστιάζουν σε θρύλους, παραδόσεις παραμένουν απλώς θρυλούμενες ως «προφητείες», δεν είναι απλώς γραφικότητες αλλά εξυπηρετούν ξένους και αλότριους σκοπούς! Και πάντως όχι τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Αφενός.
Και αφετέρου είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε το μέλλον και όσα διαδραματίζονται στο παρόν με την σκέψη μας στο πρόσφατο, αλλά και απότατο ιστορικό παρελθόν . Όλα αυτά που παρακολουθούμε στην περιοχή μας με επίκεντρο της Ανατολική Μεσόγειο απλώς είναι τα «προερτια» και ο βαθύς προθάλαμος όσων έρχονται με ταχύτητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναθεωρήσουμε.
Να ξανά δούμε την ιστορία μας. Να ξανά εστιάσουμε στα εθνικό γεωπολιτικά και οικονομικό πολιτικό συμφέροντα μας ως ένα εθνικά ειναίο μεγάλο ιστορικά και πολιτισμικά έθνος. Ουδείς το αρνείται αυτό. Ούτε και η Τουρκία! ούτε κανείς άλλος~! Με αυτή την πραγματικότητα η Ελλάδα οφείλει να αναθεωρήσει τα πάντα! Να ξανά δει συμφωνίες. Σύνορα. Γεωπολιτικά δεδομένα. Οικονομικά συμφέροντα βάθους ετών και 10αετιών μπροστά για δυο με τρεις γενιές τουλάχιστον. Οφείλει να σχεδιάσει μια εθνικά ενιαία στρατηγική! Να ξανά δει με ορθολογισμό και ρεαλισμό τα συμφέροντα της στην διεθνή σκακίερα! Μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Να επανασχεδιάσει την εθνική της πολιτική. Να χαράξει μια εθνικά ενιαία στρατηγική. Να αρχίσει ο Πολίτης να πάψει να αισθάνεται λαός, απρόσωπη μάζα αλλά Κοινωνία Εθπρόσωπων Πολιτών. Να δρά συλλογικά. Διασυλλογικά. Όχι συντεχνιακά. Ή σωματειακά όπως τώρα, αλλά με πρόταγμα το γενικό εθνικό συμφέρον. Γίνεται αυτό; Βεβαίως γίνεται! Αν υπάρχει σωστή θεμελειωμένη Παιδεία! Θεμέλειος πέτρα η γλώσσα μας σε όλες τις εκφάνσεις. Σε όλες τις χρονικές διακυμάνσεις.
Ορθώς αναρωτιέστε μα γίνεται αυτό ; βεβαίως ! Μόνον αν ο Έλληνας, ίσως μετά από μια ή δυο ή και τρεις γενιές-αρκεί να μην είναι πολυ αργά και ο τόπος δεν πια Ελλάδα αλλά ένας μικρός γεωργραφικά στενός και περιορισμένος αλλά πολυεθνικός χώρος, αποθήκη ψυχών που για το style το βαπτίζουμε και πολυπολιτισμικό καραβάνι, αυτός ο κίνδυνος -εθνική απειλή μπορεί να αποτραπεί αν ο Έλληνας – μάθει να σκέφεται συλλογικά. Εθνικά. Και όχι συντεχνιακά. Όχι πελατειακά. Αν εκπαιδευθεί να σκέφτεται έτσι. Συλλογικά. Η διασυλλογικότητα είναι πράξη εθνικής διάστασης. Θα πάρει χρόνο αυτή η ριζική αλλαγή νοοτροπίας. Αυτή είναι η αληθινή μεγάλη επανάσταση. Αν δεν κάμωμε πρώτα την δική του εσωτερική επανάσταση ο κάθε ένας μας περιορίζοντας τον εγωισμό του δεν κάμουμε τίποτα απολύτως! Αν μάθουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αν μάθουμε να φερόμαστε διακατεχόμενοι από μια άλλη νέα διαφορετική νοοτροπία τότε ναί μπορούν αν γίνουν θαύματα! Να ξεπεράσουμε τον κακό εαυτό μας. Αν κάνουμε αυτή την μεγάλη εσωτερική προσωπική υπέρβαση, αλλά θα πάρει πολύ χρόνο ίσως και μια με δυο γενιές, ναι τότε μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματικά ελυθερωμένη από τα μεγάλα πάθη της Ελλάδα! Γιατί ένας έλληνας χωρίς αυτά τα μικρά εσωτερικά πάθη, μπορεί να κάνει πολλά! Να συνενωθεί με τους άλλους έλληνες και να κάνουν μαζί το ακατόρθωτο όπως το έκαμαν το 1821! Μια χούφτα τρελοί με αρχηγό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και μια δράκα ανθρώπων έκαμαν το εθνικό θαύμα! Αυτά όλα είναι που πρέπει να δούμε κάνοντας ουσιαστική αυτοκριτική. Αν ξεπεράσουμε όλα αυτά τότε και οι επιλογές μας στις εκλογές που κάθε φορά κρίνουν την πορεία της χώρας θα είναι διαφορετικές. Δεν θα βασίζονται στο πελατειακό σύστημα που διαδέχθηκε το σύστημα του ρουσφετιού και το μπαξίσι όπως το σχεδιάσαν οι Βαυβαροί που ήξεραν πως ο Ρωμιός μόνον έτσι κυβερνιέται! Με τα γρόσια! Δεν είναι η αλήθεια αυτή και έχει φανεί όταν ο Έλληνας σε μεγάλες ιστορικές στιγμές, όταν λίγο ξέφυγε από τον κακό εαυτό και τα πάθη του έκαμε θαύματα όπως η εθνγερσία του 1821!
200 χρόνια μετά δυστυχώς είμαστε στο ίδιο σημείο. Από εκεί που μας άφησε ο Εθνάρχης Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Ο Ελλήνας θα μπορέσει να ξεπεράσει τον κακό εαυτό του μόνο με ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σύστημα! Όχι άλλο ένα κόμμα! Τα κόμματα κομματιάζουν! Αλλά ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που θα βασίζεται σε άλλους νέους κατά πολύ διαφορετικούς θεσμούς. Θεσμούς που δεν βάνει ο χλασμένος και δηλητηριασμένος από βαυβαρικό γινάτι και το φράγκικο πείσμα, εδώ και 200 χρόνια νους. Ο Έλληνας θα πάρει τα πάνω του αν αρχίσει να σκέπτεται διαφορετικά. Αν μάθει να φαίρεται διαφορετικά! Αν μάθει και πιστέψει πως η Ελλάδα είναι τρόπος ζωής. Τόπρος να ζεις. Πως έλληνας δεν είναι μόνον εκείνος που γεννιέται Έλληνας και καταντά εθνομηδενιστής αλλά εκείνος που νιώθει ζει και βιώνει ως Έλληνας! Αν εκπαιδευθεί έτσι η επόμενη γενιά η μεθεπόμενη γενιά θα δεχτεί πιο ήρεμα αυτή την μεγάλη αλλαγή. Θα αλλάξει μέσα του ο Ρωμιός και θα θιερέψει μέσα του η Ελλάδα. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…