Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Το Αμερικανικό Διάταγμα(proclamation) 9709 για την Ελληνική Εθνική Ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

EDITORIAL / GREEK AMERICAN ORGANIZATIONS / GREEK LOBBY / ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΜΑ ΙΙI / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΡΟΣΩΠΑ / 2 Απριλίου 2018

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, λίγο μετά τις 13:00 τ.ω. Ουάσιγκτον ο 45ος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τράμπ υποδέχτηκε για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του, περισσότερους από 150 καλεσμένους προκειμένου να τιμήσουν την ημέρα της ελληνικής εθνικής ανεξαρτησίας και να υπογράψει -ενώπιον μαρτύρων- με κάθε επισημότητα και τους φακούς της δημοσιότητας στραμένους στις σημαίες Ελλάδος και ΗΠΑ αλλά και να παραδώσει ιδοχείρως το σχετικό προεδρικό διάταγμα (Proclamation) για τον επίσημο εορτασμό σε Παναμερικανικό επίπεδο, για την 197η επέτειο από τη ελληνική εθνεγερσία του 1821.

Μάλιστα ο Ντ. Τράμπ χαριτολογώντας αλλά και στέλνοντας μηνύματα σε όσους ακόμα τον αμφισβητούν προέβλεωε ότι και για τα επόμενα 7 χρόνια θα εορτάζει μαζι «με τους Έλληνες αυτή την θαυμάσια εορτή».

Ο Αμερικανός Προεδρος υπέγραψε σχετικό Προεδρικό διάταγμα (Proclamation) το υπ. Αριθ. 9709 of March 22, 2018 το οποίο ήδη έχει καταχωρηθεί στα επίσημα – έντυπα & ηλεκτρνονικά- κρατικά αρχεία των ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο διάταγμα παρ όλο που προσομοιάζει περισσότερο με ένα τυπικό κείμενο, με τις ίδις τυπικές αναφορές με όλα τα προηγούμενα τουλάχιστον των τελευταίων 10 ετών, εν τούτοις έχει την δική του ιστορική σημασία και συνέχεια και αυτό το Αμερικανικό Προεδρικό διάταγμα.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤ. ΤΡΑΜΠ & Ο ΑΡΧ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
22 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο

Αξίζει όμως να σημειωθεί, μια βασική και ουσιώδης λεπτομέρια: ότι αν και εκδίδεται επ ευκαιρία της συγκεκριμένης ιστορικής στιγμής και αναφέρεται στην Ελληνική εθνική ανεξαρτησία, ωστόσο δεν γ΄νεται καμία αναφορά για τον ζυγό της Οθωμανικής –Τουρκικής αυτοκρατορίας. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα προηγούμενα! Ποτέ και σε κανένα από τα προηγούμενα αντίστοιχα διατάγματα από το 1987 που εκδίδονται από τον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο- δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην Τουρκία ή στην συγκεκριμένη χρονική ιστορική πραγματικότητα(του 1821).

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟ
τον επωνομαζόμενο και σκιώδη Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Τον κληρικό που έχει υπηρετήσει τρεις Αρχιεπίσκοπους και αισίως οδεύει στον τέταρτο…

Τα διατάγματα αυτά έχουν μόνον ιστορική –και ολίγη ή καθόλου πολιτική- αξία και καμία νομική πολύ περισσότερο δεν έχουν εκείνη την πολιτική βαρύτητα που θα ταίριαζε μια τόσο βαριά υπογραφή όπως αυτή του (εκάστοτε) Αμερικανού Προέδρου. Ας το δούμε ολόκληρο. Έχει την σημασία του. Αναφέρει λοιπόν το Αμερικανικό διάταγμα:

«Σε αυτόν τον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, σκεφτόμαστε τους κοινούς δεσμούς ιστορίας και κληρονομιάς που συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Τα έθνη μας μοιράζονται πολιτιστικά, οικονομικά και αμυντικά συμφέροντα, αλλά η βάση της διαρκούς φιλίας μας είναι η αδιάκοπη δέσμευση μας στην ελευθερία και την κοινή μας αγάπη για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού και γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα έχει μια πλούσια και λαμπρή κληρονομιά, λαμπρή στις σημαντικές της συνεισφορές στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία και την επιστήμη. Οι αρχαίοι Έλληνες προωθούσαν το ατελείωτο ιδεώδες της ανθρώπινης ελευθερίας, το οποίο ενέπνευσε τους Ιδρυτές του Έθνους μας καθώς συνέταξν το Σύνταγμα και ίδρυσαν τη Δημοκρατία μας. Η κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας συνεχίζεται σήμερα, καθώς η ελευθερία συνεχίζει να χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας σε όλους όσους επιθυμούν μια καλύτερη ζωή.» και το διατάγμα συνεχιζει κάνοντας μνεία στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και τον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο του 2017.

«Ήταν τιμή να καλωσορίσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο πέρυσι. Η επίσκεψή του υπογράμμισε τη σημασία της διμερούς μας σχέσης και της συνεχιζόμενης στρατηγικής μας συνεργασίας σε θέματα όπως η επιβολή του νόμου, η αντιτρομοκρατία, τα θέματα άμυνας, ενέργειας, εμπορίου και εμπορίου. Η Ελλάδα συνεχίζει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες και χρησιμεύει ως ευχάριστη υποδοχή για τις ναυτικές δυνάμεις μας στον κόλπο της Σούδας. Η ελληνοαμερικανική μας συνεργασία είναι ισχυρή και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε έναν τέτοιο τρομερό σύμμαχο και φίλο στην Ελλάδα.

Τα έθνη μας συνεχίζουν να διευρύνουν τους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς μας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για επενδύσεις και εμπόριο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Φέτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περήφανοι που χρησιμεύουν ως τιμημένη χώρα στη Διεθνή Έκθεση 2018 της Θεσσαλονίκης. Αυτή η ιστορική επιχειρηματική και εμπορική έκθεση θα παρουσιάσει την αμερικανική τεχνολογία, την επιχείρηση και την καινοτομία και θα ενισχύσει περαιτέρω την εταιρική σχέση και τη συνεργασία μεταξύ των μεγάλων εθνών μας.

Το 2018, γιορτάζουμε επίσης τα 70 χρόνια της Fulbright Ελλάδας, ενός προγράμματος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Το Fulbright Greece, το παλαιότερο πρόγραμμα Fulbright στην Ευρώπη, είναι το εμβληματικό διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγών που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση μας. Από το 1948, το πρόγραμμα έχει χορηγήσει επιχορηγήσεις σε περισσότερους από 5.500 Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες για σπουδές, διδασκαλία ή διεξαγωγή έρευνας, εμπλουτίζοντας και τις δύο χώρες μας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθερό δεσμό με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, τις κοινές αξίες και τη συνεχή δέσμευση για ελευθερία και κυριαρχία. Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ελληνική καταγωγή*. Η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει κάνει αμέτρητες θετικές συμβολές στο Έθνος μας και έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της ισχυρής μας σχέσης με την Ελλάδα. Σε αυτή την 197η επέτειο της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας, τιμούμε την Ελλάδα ως ισχυρό, πιστό σύμμαχο και αξιόλογο εταίρο στην προώθηση της ειρήνης, της ελευθερίας και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, λοιπόν, ο Ντόναλντ Τ. TRUMP, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με βάση την εξουσία που μου έχει δοθεί από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, κηρύσσει τη 25η Μαρτίου 2018, Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα του Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας. Καλώ τους λαούς των Ηνωμένων Πολιτειών να παρακολουθήσουν αυτή την ημέρα με τις κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες.

ΣΕ {ΔΙΑ}ΠΙΣΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, έδωσα εδώ το χέρι μου αυτή την εικοστή δεύτερη μέρα του Μαρτίου, κατά το έτος του Κυρίου μας δύο χιλιάδες δεκαοκτώ, και την Ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τα διακόσια σαράντα δευτερόλεπτα.»

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Ο Αμερικανός Ποέδρος Ντ. Τράμπ με τον Αρχ. Αμερικής κ. Δημήτριο
ΤΟ TWITTER ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
στις 25 Μαρτίου 2018

Το διάταγμα παραλαμβάνει ο εκάστοτε Αρχ. Αμερικής και καταχωρείται στα επίσημα αρχεία της Ιεράς Αρχ. Αμερικής αλλά όχι και του Ελληνικού κράτους δια των αντίστοιχων εντεταλμένων ελληνικών κρατικών αρχών στις ΗΠΑ (Πρεσβεία, Γεν. Προξενεία κτλ) παρά μόνο αντίγραφα του…

Επικεφαλής όπως πάντα αυτής της πολυπληθούς σύνθετης και ποικιλόμορφης Ελληνικής αντιπροσωπείας, από κάθε γωνία των ΗΠΑ που ζουν έλληνικής καταγωγής Αμερικανοί ή και πρώτης γενιάς ακόμα Έλληνες που βρίσκονται στην Αμερική, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. Ο πνευματικός ηγέτης και Ποιμενάρχης της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ που για 18η –και τελευταία χρονιά αφού αποχωρεί μετά την κληρικολαϊκή της Βοστώνης τον Ιούνιο του 2018- βρίσκεται σε αυτή την επίσημη τελετή.

Μια τελετή το παρασκήνιο αλλά και την προ-ιστορία της οποίας πρωτοκαθιερώθηκε στα τέλη της 10ετιας του 1980 με πρωτεργάτη τον Αρχιεπίσκοπο ( της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης** ) Αρχιεπισκοπής Βορείου & Νοτίου Αμερικής Κυρός Ιάκωβος, περιγράφει στα απομνημονεύματα του ο άνθρωπος που καταρτίζει, εγκρίνει και στέλνει την λίστα όλων ανεξαιρέτως των προσκεκλημένων από ΗΠΑ και Ελλάδα, στο Λευκό Οίκο, υπό τις «ευλογίες» του οποίου τελεί όλη αυτή η πανηγυρική εορταστικού χαρακτήρα πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ
στα επίσημα κρατικά ηλεκτρονικά ομοσπονδιακά αρχεία των ΗΠΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ντόναλτ Τράμπ

*Η αναλυτική απογραφή του 2010 στις ΗΠΑ κατέγραψε μαζί με εκείνους που δηλώνουν και την καταγωγή περισσότερα από 3.000.000 ότι έλκουν την καταγωγή τους από την Ελλάδα χωρίς να υπολογίζονται όσοι για πολλούς λόγους εδώ και δυο γενιές δεν δηλώνουν καταγωγή.

** σήμερα δεν υπάρχει πια η Αρχ. Βορείου & Νοτίου Αμερικής. Έχει διασπασθεί σε οκτώ(8) ισότιμες και ισόκυρες Μητροπόλεις -Επισκοπές

Φωτογραφίες από το αρχείο της Ι Αρχ. Αμερικής / Δημήτριος Πανάγος & το προσωπικό αρχείο του Father Alex Karloutsou..

 






Alexandros Stafanopoulos




Previous Post

Η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν

Next Post

GREECE - NATIONAL INTELLIGENCE SERVICE( NIS) - ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ(ΚΥΠ-ΕΥΠ)





0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν

...για την επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" εναντίον...

2 April 2018
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία